Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σύμφωνα με τον Κανονισμό GDPR της Ε.Ε 2016/679

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε τον ιστότοπο www.evelyn.gr του καταστήματος Evelyn. που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Ι. Δραγούμη 25. Η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας είναι πολύ σημαντική για εμάς και λαμβάνουμε μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή όταν επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα μας. Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα παραθέτει το είδος των πληροφοριών που μπορεί να συλλέξουμε κατά την επίσκεψη στην Ιστοσελίδα και πώς χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες. Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ 2016/679) και βάσει της Ελληνικής Νομοθεσίας (ν. 4624/2019), για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (Ν. 3471/2006 , ως εκάστοτε ισχύει) και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ). Όταν μας παρέχετε οικειοθελώς προσωπικές πληροφορίες, όπως το όνομα σας, τη διεύθυνση ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, αντιμετωπίζουμε τις πληροφορίες αυτές με απόλυτη εμπιστευτικότητα. Με την επιφύλαξη ειδικών προβλέψεων της Παρούσας Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα καμία προσωπική πληροφορία δεν αποτελεί αντικείμενο ενοικίασης, πώλησης, δημόσιας ανάρτησης ή κοινοποίησης σε άλλες εταιρείες, οργανισμούς ή ιστοσελίδες. Κάνοντας χρήση του ιστότοπου www.evelyn.gr συμφωνείτε με τους όρους της πλέον πρόσφατης Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Παρακαλούμε μελετήστε τους Όρους Χρήσης του ιστότοπου προκειμένου να κατανοήσετε τους γενικούς κανόνες για τη χρήση της Ιστοσελίδας. Με την επιφύλαξη ειδικής πρόβλεψης σε άλλες δηλώσεις, πολιτικές, όρους χρήσης ή επικοινωνίες στον ιστότοπο, η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η Πολιτική για τα Cookies και οι Όροι Χρήσης αποτελούν τη συνολική συμφωνία μεταξύ της επιχείρησης Evelyn. σχετικά με τη χρήση του ιστότοπου. Η πρόσβαση ωστόσο σε συγκεκριμένες υπηρεσίες ή υλικά συγκεκριμένων ενοτήτων του ιστότοπου μπορεί να υπόκειται σε επιπλέον όρους. Αντίστοιχα η ενεργοποίηση ενός συνδέσμου από αυτό τον ιστότοπο σε άλλο μπορεί να υπόκειται σε επιπλέον όρους (τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου των τρίτων ιστότοπων θα πρέπει να τους μελετήσετε και να τους εξετάσετε χωριστά από τους παρόντες Όρους Χρήσης και την Πολιτική Ασφαλείας του ιστότοπου)
1 Τι είναι τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα
Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε φυσικά πρόσωπα των οποίων η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί.
2 Πληροφορίες που συλλέγουμε από εσάς
Η πλειοψηφία των υπηρεσιών του ιστότοπου παρέχεται χωρίς τη συλλογή πληροφοριών που ταυτοποιούν τους επισκέπτες μας.
• Συλλέγουμε μέσω του messenger προσωπικά δεδομένα για τις ανάγκες προσωπικής επικοινωνίας με εσάς ή για της ανάγκες απάντησης στις ερωτήσεις σας, προκειμένου να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τα αιτήματά σας. Μεταξύ άλλων, αυτά τα δεδομένα, μπορεί να περιέχουν, όνομα, διεύθυνση, email και αριθμό τηλεφώνου.
• Αν εισάγεται στο πεδίο newsletter το email σας, θα χρησιμοποιηθεί περιοδικά για την αποστολή προωθητικών email (newsletters) με τις προσφορές και τα προϊόντα μας
• Για την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας θα συλλέξουμε αναγνωριστικά και δημογραφικά δεδομένα όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, πόλη, Τ.Κ., αριθμός τηλεφώνου, email που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για το σκοπό της αποστολής της παραγγελίας στην κατοικία ή άλλο τόπο παραλαβής.

Νομική βάση για την ανωτέρω επεξεργασία είναι το έννομο συμφέρον της επιχείρησης (GDPR άρθρο 6 παρ.1΄στ) και η συγκατάθεσης σας (GDPR άρθρο 6 παρ. 1 α’).
3 Διαγραφή (Unsubscribe)
Αν δεν επιθυμείτε πλέον να λαμβάνετε ταχυδρομικές επιστολές ή / και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εμάς, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά στέλνοντας email στο info@evelyn.gr. Παρακαλούμε να δώσετε το ακριβές όνομα σας και την ταχυδρομική διεύθυνση. Επίσης μπορείτε να διαγραφείτε από τη λίστα μας πατώντας τον σχετικό σύνδεσμο σε ένα προωθητικό μας email.
4 Cookies
Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να συγκεντρώνει μη προσωπικά στοιχεία αναγνώρισης των χρηστών [τύπος φυλλομετρητή (browser), είδος υπολογιστή, λειτουργικό σύστημα, παρόχους διαδικτύου κτλ.] ή/και να παρακολουθεί διευθύνσεις Πρωτοκόλλου Internet (IP Address) χρησιμοποιώντας αντίστοιχες τεχνολογίες (Cookies). Η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του χρήστη. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο τερματικό του κάθε χρήστη, χωρίς να λαμβάνουν οποιαδήποτε πληροφορία ή να λαμβάνουν γνώση προσωπικών αρχείων ή εγγράφων του χρήστη. Τα cookies χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του χρήστη σε συγκεκριμένα προϊόντα ή και υπηρεσίες και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες τα προϊόντα ή και οι υπηρεσίες της εταιρείας είναι δημοφιλή ή για λόγους marketing.
5 Κοινοποίηση Προσωπικών Δεδομένων
Μπορεί να συνεργαστούμε με τρίτα μέρη για τη διαχείριση αυτών των μετρήσεων απόδοσης. Ωστόσο, τα τρίτα αυτά μέρη δεν αποκτούν πληροφορίες σχετικά με την ατομική ταυτότητα του κάθε επισκέπτη. Τα τρίτα αυτά μέρη δεσμεύονται να ακολουθούν τους κανόνες μας για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ώστε να μας προσφέρουν μόνο συγκεντρωτικές πληροφορίες, να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που συλλέγονται μόνο για τους σκοπούς που υποδείχθηκαν από εμάς. Επιπλέον, μπορεί να κοινοποιήσουμε προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτα μέρη εφόσον αυτό απαιτείται για την συμμόρφωσή μας με τις υποχρεώσεις από την ισχύουσα νομοθεσία ή με το περιεχόμενο εισαγγελικής παραγγελίας ή άλλης δικαστικής απόφασης ή εφόσον αυτό κρίνεται απολύτως απαραίτητο για τη διαφύλαξη έννομου συμφέροντος μας ή/ και έννομου συμφέροντος τρίτου. Με την επιφύλαξη άλλης ρύθμισης του νόμου δεν θα κοινοποιήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο, δε θα πωλήσουμε ή να διανέμουμε οποιεσδήποτε από τις πληροφορίες που μας παρέχετε χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή σας. Τέλος, σε περίπτωση εταιρικής πώλησης, συγχώνευσης, διάλυσης, ή εξαγοράς μπορεί να διαβιβάσουμε τα δεδομένα σας σε τρίτο μέρος στο πλαίσιο αυτής της συναλλαγής.
6 Προστασία Ανηλίκων
Στην περίπτωση που δεν είστε Ενήλικος/η ή νεότερος/η από τα 15 έτη (ν. 4624/2019), θα πρέπει οι γονείς ή οι κηδεμόνες σας να δώσουν την συγκατάθεση τους για εσάς, πριν αποστείλετε οποιαδήποτε πληροφορία στην ιστοσελίδα μας.
7 Ασφάλεια
Η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων ενός προσώπου είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας. Ακολουθούμε αυστηρές διαδικασίες ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων και την αποφυγή πρόσβασης σε αυτά από πρόσωπα δίχως άδεια. Προστατεύουμε τα δεδομένα και συμμορφωνόμαστε με τις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας των υπολογιστών. Έχουμε καθιερώσει συστήματα ελέγχου προστασίας του απορρήτου, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν ότι τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή. Μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι της επιχείρησής μας, επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα.
Επίσης ευαίσθητα δεδομένα, όπως πληροφορίες πιστωτικών καρτών, αυτά πραγματοποιούνται στους ιστότοπους των Τραπεζών με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Η επιχείρηση Evelyn, δεν συλλέγει, δεν μεταφέρει, δεν επεξεργάζεται δεδομένα πιστωτικών καρτών. Ωστόσο, η διαβίβαση των δεδομένων μέσω διαδικτύου πάντοτε επιφυλάσσει κάποιον κίνδυνο. Για παράδειγμα, ένα μη εξουσιοδοτημένο τρίτο πρόσωπο μπορεί να εμποδίσει μια διαβίβαση ή θα μπορούσε να βρει έναν τρόπο να διεισδύσει στα μέτρα ασφαλείας μας. Επομένως, παρά το ότι πιστεύουμε ότι έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι τα δεδομένα σας δεν θα κοινοποιηθούν ποτέ με τρόπο που δεν είναι συμβατός με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου.
8 Αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου
Διατηρούμε το δικαίωμα να κάνουμε προσθήκες, διαγραφές ή τροποποιήσεις στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου οποιαδήποτε στιγμή χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Στο κάτω μέρος της παρούσας Πολιτικής βρίσκεται η ημερομηνία κατά την οποία ενημερώθηκε για τελευταία φορά. Εάν η Evelyn αλλάξει ουσιωδώς τις πρακτικές της αναφορικά με τη συλλογή ή τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων, τα προσωπικά σας δεδομένα θα συνεχίσουν να διέπονται από την Πολιτική κάτω από την οποία συλλέχτηκαν εκτός εάν σας έχει σταλεί ειδοποίηση και δεν έχετε διατυπώσει αντιρρήσεις για την αλλαγή.
9 Βασικές Αρχές επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων
• Η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων λαμβάνει χώρα με νόμιμο, δίκαιο και διαφανή τρόπο.
• Η συγκέντρωση των προσωπικών δεδομένων πραγματοποιείται μόνο για καθορισμένους, σαφείς και νόμιμους σκοπούς.
• Η συγκέντρωση των προσωπικών δεδομένων είναι επαρκής και σχετική.
• Τα προσωπικά δεδομένα είναι ακριβή και επικαιροποιημένα.
• Τα προσωπικά δεδομένα που δεν είναι ακριβή διορθώνονται ή διαγράφονται.
• Τα προσωπικά δεδομένα μένουν εμπιστευτικά και αποθηκευμένα με ασφάλεια.
• Τα προσωπικά δεδομένα δεν κοινοποιούνται σε τρίτους εκτός αν είναι απαραίτητο για να παρέχονται για αυτά υπηρεσίες κατόπιν συμφωνίας που θα διασφαλίζει την προστασία τους σε συμμόρφωση με το GDPR.

10 Τα δικαιώματά σας
Σας γνωστοποιούμε ότι έχετε δικαίωμα :
• Πρόσβασης στα δεδομένα σας,
• Διόρθωσης των δεδομένων σας σε περίπτωση ανακρίβειας,
• Διαγραφής των δεδομένων σας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις,
• Περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων σας,
• Εναντίωσης στην επεξεργασία των δεδομένων σας,
• Διαβίβασης των δεδομένων σας σε άλλη επιχείρηση
•Καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε περίπτωση ατυχούς συμβάντος παραβίασης των δεδομένων σας.
Η επιχείρηση μας θα απαντήσει στα ως άνω αιτήματά σας εντός ενός (1) μηνός από την παραλαβή τους, εξαιρετικά δε αυτή η προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο (2) ακόμα μήνες, εφόσον απαιτείται επιπλέον χρόνος.
11 Ιστοσελίδες τρίτων
Ο Ιστότοπός μας ενδέχεται να παρέχει συνδέσμους σε άλλους Ιστότοπους που δεν ανήκουν ή δεν ελέγχονται από εμάς, όπως το Facebook. Στην περίπτωση αυτή, δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις πρακτικές απορρήτου που χρησιμοποιούνται στους Ιστοτόπους άλλων ή για την εγκυρότητα του περιεχομένου τους ή για την συλλογή πληροφοριών από τα μέρη που κατέχουν και ελέγχουν τις εν λόγω ιστοσελίδες, ή τη χρήση των Cookies τους. Άρα, κατά συνέπεια, δεν ευθυνόμαστε για οποιαδήποτε ζημία ή πρόβλημα παρουσιαστεί σε κάποιον από εσάς που θα κάνει χρήση αυτού του ξένου Ιστοτόπου και εν τέλει, επαφίεται σε εσάς εάν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιον σύνδεσμο άλλου Ιστοτόπου, που παρέχεται από την Ιστοσελίδα μας, στην περίπτωση που δεν τον εμπιστεύεστε απόλυτα.

arrow